Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

10 Contoh Soal Bahasa Inggris SMP


Contoh Soal Bahasa Inggris SMP

Bagi kamu yang duduk di bangku SMP, simak beberapa contoh soal bahasa Inggris yang mengutip Buku Panduan Guru English for Nusantara oleh Ika Lestari Damayanti, dkk, serta buku Bahas Tuntas 1001 Soal Bahasa Inggris SMP Kelas VII, VIII, IX karya Peni Larasati:


1. Riza: What date is it today?

Rifki: Today is ...

A. December 22

B. 22

C. December

D. Monday


Jawaban: A


2. Schedule:

English Test: Tuesday 9 am

Math Test: Monday 11 am

Yesterday I had an English test. Today is ...

A. Monday

B. Tuesday

C. Wednesday

D. Thursday


Jawaban: C


3. The school will start on ...

A. Jakarta

B. March

C. 2001

D. September 2nd


Jawaban: D


4. Gandhi: ...

Lala: Yes, thank you. Can you lift this suitcase?

Gandhi: Sure.

A. Who can help me?

B. Can you help me?

C. Would you like any help?

D. Why do you need any help?


Jawaban: C


5. ?/you/a/wait/moment/can/,/please

Arrange the jumbled words above into a correct sentence!

A. Please, you can wait a moment?

B. Please, you a can wait moment?

C. Can you wait a moment, please?

D. Can you wait moment, a please?


Jawaban: C


6. ... you have a science class on Wednesday?

A. Is

B. Are

C. Do

D. Does


Jawaban: C


7. Where is the library? It's ... the science lab and the cafeteria.

A. Beside

B. Between

C. Behind

D. In front of


Jawaban: B


8. Where do the students usually have their drama club meetings? They have them in the ...

A. Library

B. Cafeteria

C. Auditorium

D. Gymnasium


Jawaban: C


9. ... you participate in any extracurricular activities at school?

A. Do

B. Is

C. Are

D. Does


Jawaban: C


10. They ... members of the debate team, so they practice every Friday.

A. Isn't

B. Am

C. Do

D. Are


Jawaban: D

Ade Suhendra
Ade Suhendra Belajar Online Masa Kini

Posting Komentar untuk "10 Contoh Soal Bahasa Inggris SMP"